Meny Lukk

Texas Holdem

Texas Holdem er den mest populære formen for Poker på nett, og det er no limit versjonen du kjenner igjen fra Pokerturneringer som WSOP, WPT og EPT. Man pleier å skille Texas Hold’em i to, med live spill med ekte kort mot spillere som er fysisk tilstede, og online Poker hvor det spilles mot andre Pokerspillere på nett.

Les poker tips og få gratis poker spill på Unibet!

Texas Holdem

Texas Hold’em er et community poker spill, og det er normalt 2 – 10 spillere som spiller Poker mot hverandre.

Dealer, Small Blind & Big Blind

Når Texas Holdem spillet starter er den en spiller som har fått rolle som Dealer, det å være Dealer går på tur, slik at man er Dealer i en runde, før neste spiller til venstre for Dealer tar over. Til venstre for Dealer vil du få en spiller som har Small Blind Button, og til venstre for denne igjen, Big Blind Button. Spillerne som har Blind Button må automatisk legge ut 0,5 Blind og 1x Blind. Blind kan tenkes på som en avgift for å få lov til å bli med på runden. Blind legges i potten, og det er vinneren, eller vinnerne av runden som tar denne. I tillegg kommer ante, ante gjelder for alle spillerne, og alle spillere som vil være med på runden må betale dette. Ante legges også i potten.

Floppen

Dealeren vil starte med å dele ut to skjulte kort til hver av spillerne. Deretter kan spilleren til venstre for Big Blind enten passe, satse, høyne, syne eller kaste seg. Når alle har plassert sine innsatser, eller kastet seg, vil Dealer svi et kort og legge 3 kort synlig i floppen. Etter kortene er lagt i floppen kan igjen innsatser plasseres, eller man kan kaste seg. Igjen er det spilleren til venstre for Big Blind som starter runden ved å enten passe, satse, høyne, syne eller kaste seg. Etter alle spillere har gjort sine valg, blir et 4. kort delt ut. Samme prosedyre gjøres igjen og det 5. og siste kortet blir lagt i floppen. Dersom ikke alle spillere, utenom en, som har kastet seg vil det bli showdown, og alle pokerhender som er med i spillet blir sammenlignet. Den eller de spillerne som har den beste hånden vinner runden.

Pokerhender

Royal Flush – en Straight Flush med ess på topp. A♦ K♦ Q♦ J♦ 10♦
Straight Flush – alle på rad i samme sort, f.eks. 9♠ 8♠ 7♠ 6♠ 5♠
Fire like – fire kort av samme rang, f.eks. 5♠ 5♥ 5♦ 5♣ 9♠
Hus – tre like pluss to like, f.eks. 6♠ 6♦ 6♥ K♠ K♣
Flush – alle i samme sort, f.eks. A♠ 10♠ 8♠ 6♠ 4♠
Straight – alle kortene på rad, f.eks. 7♠ 6♥ 5♦ 4♣ 3♠
Tre like – tre kort av samme rang, f.eks. 3♠ 3♥ 3♦ 9♣ 5♠
To par – to forskjellige par, f.eks. K♠ K♦ 4♥ 4♠ 6♣
Ett par – to kort av samme rang, f.eks. 10♠ 10♦ Q♥ 9♠ 7♣
Høyt kort – ingen av de nevnte kombinasjonene, f.eks. Q♠ 10♦ 8♥ 5♠ 2♣