Meny Lukk

Texas Holdem Strategi

For å kunne spille Texas Holdem godt, er det nødvendig med en Texas Holdem strategi. Det innebærer at du må forstå oddsen, lese andre spillere, både på kroppsspråk og ved spillet deres. Samtidig som du må holde dette skjult for dem, eller til og med lure de andre. I tillegg til å kjenne til hva som er en god og en dårlig hånd.

Bruk våre Texas Holdem tips og lag en pokerstrategi. Unibet gir deg gratis poker på nett!

Texas Holdem Strategi

Det er flere ting å ta hensyn til når du spiller Texas Hold’em. Og det er også forskjellige ting som gjelder for Poker hvor du spiller tilstede sammen med andre og Poker på nett. Her får du en god innføring i Texas Holdem strategi slik at du kan forbedre ditt Pokerspill.

Plassering

Hvor du sitter i forhold til Dealer er viktig når du spiller Texas Hold’em. Husk også på at det å være Dealer går på rundgang. Så dette er en fordel du ikke har hele tiden. Dealeren er den som gjør siste innsats i runden, og har derfor mest informasjon når Dealer skal plassere sin innsats, eller kaste seg. Kort fortalt er posisjonen man har på bordet svakere, jo tidligere runden man må plassere innsatsen. Det er fordi man ikke vet hva andre spillere vil gjøre. Som siste spiller til å ta denne avgjørelsen, vet man hva de andre allerede har gjort, og det kan gi deg viktig informasjon om hva slags hender du spiller mot. Personen til høyre for Dealer, cutoff, har også en fordel, ved at man kan spille ut Dealer. Det vil si få Dealer til å kaste seg. Da vil cutoff ta den sterkeste posisjonen.

Eliminer Motstandere

For å vinne virkelig stort er det riktig at det må være mange spillere med på spillrunden. Men, faren for å tape stort er der også. Derfor er det fordelaktig å tvinge så mange spillere som mulig ut av spillet. Du kan da ta mange mindre potter, og over tid vil det kunne bli en stor sum penger. Ved å spille forsiktig og konservativt i starten kan du kartlegge spillestilene til andre spillere. Kanskje er det noen som er aggressive og bløffer mye. Gjør det til din fordel, og du kan ta deres chips. Ved å spille konservativt kan du spille over lengre tid, og du får snart en god hånd hvor du kan satse mye på.

Høyne

Når du har en god hånd, satser du mye. Spillere med dårlige hender vil folde og innsatsen blir større. Dersom du har en fullverdig pokerhånd, hvor du ikke trenger flere kort, høyne og få spillere som mangler kort for å få en god hånd til å trekke seg. Bløff andre spillere ved å høyne, du kan skremme bort spillere, og opparbeide deg en bedre hånd. Høyne for å få mer informasjon om andre spilleres hender, de andre må enten syne, høyne eller folde.

Syne

Du har en god hånd, og ønsker å beholde spillere i runden for å få en større pot, før du høyner sent i spillet. Du er siste som kan ta avgjørelse om å syne, høyne eller folde, du avslutter innsatsen for denne innsatsrunden. Dersom du vil bløffe senere i spillet, kan du lure motstanderne til å tro at du har en bedre hånd enn det du egentlig har.

Tells

Du har kanskje sett pokerproffene spille med hette og solbriller. Det er det en god grunn til. På den måten kan man skjule uttrykk som kan avsløre om hvilke kort man har på hånden. Når du spiller Poker på nett, er dette mindre viktig, men det er definitivt Tells som kan avsløre motspillerne dine. Og å kartlegge Tells bør være en del av din Texas Holdem strategi. Legg merke til at pokerspillere ofte ønsker å gi andre spille inntrykk av at hånden deres er det motsatte av hva de faktisk har. En spiller med en god hånd kan syne, for å unngå å skremme vekk spillere med en dårlig hånd, og slik få en større pott. En spiller med en dårlig hånd kan spille aggressivt og høyne, for å skremme vekk spillere med gode hender. Når du har startet spillet forsiktig har du fått følge med på hva slags spillerstiler de andre har. Det bruker du til din fordel.

Sannsynlighet

Når du spiller Texas Hold’em har du to kort på hånden, som kun du kan se, sammen med 3, 4 eller 5 kort i floppen som er synlig for alle. Dette er informasjon som du bør bruke til din fordel. I en hver kortstokk er det 52 kort. 4 farger, som går fra 2 til Ess i verdi. Avhengig av hvor i floppen du er, vil det være enten 50, 48, 47 eller 46 ukjente kort. Ved å bruke sannynlighetsregning kan du da finne at hva sjansen for å få Flush er, når du har to i samme type på hånden og to i samme type på floppen. Med 2 hjertere på hånden, 2 i floppen, og 48 kort i stokken finner du raskt at sjansen er ca 5 til 1. Når du da er med på spill som kan gi deg en risk/reward høyere enn dette, vil det lønne seg å spille videre. Det vil si at du bør få mer enn 5 ganger innsatsen, for over tid å gå i pluss med denne hånden.